Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje

Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije

kuhar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
Stipendirat će se učenici koji pohađaju škole za deficitarna zanimanja, učenici s izvrsnim uspjehom i oni slabijeg ekonomskog statusa

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje redovnim učenicima i studentima s područja grada. Stipendirat će se učenici koji pohađaju škole za zanimanja koja se smatraju deficitarnima, kao i učenici s izvrsnim školskim uspjehom i oni slabijeg socio-ekonomskog statusa. Na jednak način vrednovat će se i studenti s prebivalištem u Svetoj Nedelji.

Električni bicikli Projekt vrijedan 156 tisuća kuna Nabava 15 javnih električnih bicikala

– Za razliku od prijašnjih godina, broj stipendija je povećan, a natječaj je pojednostavljen – rekao je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi i nadodao kako je popis deficitarnih zanimanja među učenicima i studentima napisan na temelju ankete među poduzetnicima i obrtnicima kako bi definirali koja se tražena zanimanja u gradu, a to su kombinirali s preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

– Novost je i to što smo, osim stipendija za deficitarna zanimanja, jasnije razdvojili stipendije po socijalnom kriteriju u odnosu na one po kriteriju izvrsnosti. Tako će se za kriterij izvrsnosti ove godine prvi put ostvarivati i dodatni bodovi za objavljivanje znanstveno-istraživačkih radova, posebice onih vezanih za naš grad, za objavljivanje radova u stručnim časopisima, izrade priznatih umjetničkih djela (likovnih, glazbenih i sl.), dobre rezultate na državnim natjecanjima, kao i za dekanove i rektorove nagrade – dodao je Nađi.

Iznos stipendije iznosi 600 kuna za srednjoškolce, a 900 kuna za studente. Neki od najvažnijih uvjeta za stipendiranje su da učenik nije ponavljao školsku godinu, da nema više od 20 godina, dok student ne smije imati više od 26 godina. Za obje kategorije je važno da ne primaju neku drugu stipendiju.

Više o natječaju moguće je pronaći na web stranicama Grada Sveta Nedelja.

Samobor Zagrebačka županija Za 36% bolji rezultati u turizmu za prvih 8 mjeseci 2018. godine