Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija otvorila javni natječaj do 7. ožujka

Udrugama branitelja pomoć iz Županije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Bitan je kriterij i to da prijavljeni program  ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen

Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata Zagrebačka će županija podijeliti pomoć u iznosu od pet do 80 tisuća kuna, a cijeli fond težak je ukupno 600 tisuća kuna. Natječaj, koji je raspisala županija, otvoren je do 7. ožujka, a sredstva će se dodijeliti za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji.

– Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije putem njihovih programa i projekata, koji se odnose na socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te promicanje vrijednosti Domovinskog rata – poručili su u Županiji.

Bitno je naglasiti da prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru javnog natječaja, a tu je važno i to da prijavljeni program  ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen.  Korisnici, piše još u natječaju, moraju biti stanovnici Zagrebačke županije.

– Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci – kažu iz Županije.

Prijave na natječaj moguće su putem sustava ePrijave pa se online može ispuniti prijavni obrazac i učitati potrebna dokumentacija. 
Prijavni obrazac zatim se mora poslati na adresu Županije u Ulici grada Vukovara u Zagrebu. Dokumentacija te prijavni obrazac mogu se poslati i poštom na istu zagrebačku adresu ili osobno podnijeti u pisarnici zgrade.