Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Promoviraju volonterstvo

Udruzi IKS iz Europskog fonda odobreno 1,2 milijuna kuna

Udruga IKS Petrinja
Foto: Udruga IKS
U projekt su uključene škole iz Gline, Hrvatske Kostajnice, Mečenčana, Jabukovca, Sunje, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora sa svojom PŠ Nebojan te škola u Hrastovici

Petrinjskoj udruzi IKS je za projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ iz Europskog socijalnog fonda odobreno gotovo 1,2 milijuna kuna.

Udruga će naredne dvije godine, u partnerstvu s osnovnim školama na području Banovine i Volonterskim centrom Zagreb, promovirati vrijednosti volonterstva. U projekt su uključene škole iz Gline, Hrvatske Kostajnice, Mečenčana, Jabukovca, Sunje, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora sa svojom PŠ Nebojan te škola u Hrastovici.

- Škole će biti organizatori volonterskih aktivnosti u svojoj zajednici, a Volonterski centar Zagreb će kao partner raditi na edukaciji  zaposlenika škola kako bi provedba aktivnosti u školama na temu volonterstva bila što kvalitetnija - rekla je direktorica udruge IKS Tamara Jovičić najavivši, kao dio projekta, lutkarske predstave na temu volonterstva, izrada knjižnice učeničkih likovnih i literarnih radova na temu volonterstva, osmišljavanje volonterske himne, snimanje i objavu 14 kratkih filmova, za što će škole dobiti potrebnu opremu i edukaciju.