Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radni sastanak župana Marka Marušića i Igora Androvića

Udružili snage kako bi se što prije završio projekt brze ceste

Foto: MATIJA ROĐAK
Brza cesta posebno je bitna za gospodarstvo obje županije, za njihovu konkurentnost i privlačnost investitorima

Svoju namjeru da se redovito nalazi i dogovara o budućim potezima sa svima s kojima surađuje župan Marušić potvrdio je i ovih dana, kada je u uredu župana Virovitičko-podravske županije održan radni sastanak virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića. Tema radnog sastanka bila je jačanje suradnje između ove dvije županije, a najvažnija tema bila je realizacija projekta brze ceste Zagreb – Vrbovec – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje, za koju će župani, kako kažu, zajedničkim snagama i dalje nastojati da se što prije završi.

JAVNI POZIV Prijave za ocjenjivanje meda

Razmjena iskustava

– Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastojati da se ta cesta dovrši te da se nađu sredstva bilo to iz Europske unije, ili državnog proračuna, ali bitno je da obojica dajemo podršku tom projektu – rekao je župan Igor Andrović.

Župani su razgovarali i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede te međusobne suradnje u tom pogledu, a koje do sada nije bilo. Razgovaralo se i o projektima sustava navodnjavanja, ali i jačoj i boljoj suradnji u povezivanju dvaju sajmova virovitičkog Viroexpa i Bjelovarskog sajma. Sastanak je bio prilika i za razmjenu iskustava oko cijepljenja stanovništva, jer cilj im je isti, što veća cijepljenost stanovništva kako bi se što prije vratili normalnom načinu života.

– Što se tiče spomenute ceste, radovi prema Bjelovaru su u tijeku, nema poteškoća, nema zastoja i vjerujem da ćemo u što skorijem roku zajedničkim snagama cijeli projekt i realizirati. Brza cesta posebno je bitna za gospodarstvo gdje ćemo biti sigurno i konkurentniji i privlačniji investitorima kako u Bjelovarsko-bilogorskoj tako i u Virovitičko-podravskoj županiji – naglasio je župan Marušić.

TRANSPARENTNOST PRORAČUNA Virovitičkoj županiji čista petica

Sastanci se neće održavati samo s političarima nego sa svima koji pripadaju županijskoj vlasti. Tako su župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić održali radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Županija. Teme radnog sastanka bile su investicije u županijske osnovne škole, upisi u novu školsku godinu, mreža škola, uvjeti rada i drugo. Župan Marušić poručio je ravnateljima kako će redovito organizirati ovakve sastanke kako bi zajednički mogli razgovarati o stanju u školstvu, potrebama, ali i rješavanju problema. Ulaganje u školstvo prioritet je Županije i činit će se sve da škole imaju sve ono što je potrebno i kako bi uvjeti rada za učenike, ali i nastavnike bili što bolji.

Najavljen novi sastanak

Sljedeći ovakav radni sastanak najavljen je tako već najesen, uoči nove školske godine, jer samo sinergijom i zajedništvom svih, u ovom slučaju ravnatelja škola i Županije, može se očekivati napredak u tom važnom segmentu kao što je školstvo i obrazovanje, zaključak je župana Marka Marušića. Podsjetimo, u velikom nizu energetskih obnova škola u županiji, posljednja koja je započela svoju transformaciju je Osnovna škola Rovišće, ujedno i najveći projekt obnove koji je Bjelovarsko-bilogorska županija provela. Posao energetske obnove Osnovne škole Rovišće i školsko-sportske dvorane vrijedan je 12,9 milijuna kuna. Planiraju povećati toplinsku zaštitu krova iznad grijanog prostora, zaštititi vanjski zid, zaštititi podove prema tlu, zamijeniti vanjsku stolariju, ugraditi nov visokoučinkoviti sustav grijanja, zamijeniti unutarnju rasvjetu i druge potrebne radove.