Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 23 pregleda
Light is Life u Šibeniku

Ugasit će se javna rasvjeta na rivi, a more će osvijetliti podvodna rasvjeta

Šibenik noć
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Poseban ugođaj stvorit će nastup sinkroniziranih plivačica, članica Hrvatske reprezentacije u sinkroniziranom plivanju, koje će svoju točku izvesti na osvijetljenom dijelu šibenskog podmorja

Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika i ove će godine u ponedjeljak 28. kolovoza, dan kada su 1895. godine Šibenčani prvi u svijetu dobili javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Prigodni program pod nazivom Light is Life održat će se na šibenskoj rivi.

"Povijesni datum i sam podatak da je Šibenik prvi u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju čini nas prepoznatljivima u svijetu. Ovu važnu obljetnicu nastojimo sadržajno obogatiti svake godine, a vjerujemo kako će i ovogodišnja manifestacija izazvati veliki interes publike", kazao je gradonačelnik Željko Burić te se zahvalio idejnom začetniku projekta Light is Life Zoranu Lučiću Luci, koji je osmislio program uz podršku Jedriličarskog kluba Val.

U sklopu programa, točno u 20 sati i 20 minuta ugasit će se javna rasvjeta uzduž šibenske rive, a more će osvijetliti podvodna rasvjeta. Poseban ugođaj stvorit će nastup sinkroniziranih plivačica, članica Hrvatske reprezentacije u sinkroniziranom plivanju, koje će svoju točku izvesti na osvijetljenom dijelu šibenskog podmorja.

U glazbenom dijelu programa na jedrenjaku Lirica nastupit će mlada violončelistica Nina Lucija Perina te sopranistica Tea Slavica, a posebnu atmosferu stvorit će gajete koje će krstariti šibenskom obalom osvijetljene led trakama.  

"Moto ovogodišnje manifestacije su obnovljivi izvori energije i s tim u svezi pripremili smo jednu atrakciju koja će, sigurni smo, oduševiti i Šibenčane i naše goste", istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Za vrijeme cijeloga programa svjetla gradske rasvjete bit će ugašena te će od 20 do 21,30 sati biti zatvoren promet za sva vozila na rivi.