Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 46 pregleda
Turist pao i ozlijedio se

Ugostiteljima dali rok da maknu reklamne panoe s ulice, ako to ne učine, slijede kazne

reklamni panoi kafići
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Rok za uklanjanje reklamnih panoa je subota 15. srpnja

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika pozvao je vlasnike ugostiteljskih i ostalih objekata na području grada da uklone samostojeće pokretne reklamne panoe, 'sendvič reklame' s javnih gradskih površina.

- Rok za uklanjanje navedenih panoa je subota 15. srpnja 2017. godine. Ukoliko komunalni redari po isteku roka uoče samostojeće pokretne reklamne panoe na javnim površinama, uklonit će ih o trošku vlasnika - napominju iz gradske uprave.

Iako su se građani već prije bunili zbog pokretnih ugostiteljskih reklama 'na četiri noge', situacija je eskalirala prošlog vikenda kada je turist zapeo za jednog od njih, pao i ozlijedio se, javlja Šibenik IN.

Dogradonačelnik Danijel Mileta rekao je kako se za postavljanje reklamnog 'sendvič' panoa može u gradskoj upravi tražiti dopuštenje, međutim, skoro su svi takvi panoi po šibenskim ulicama postavljani bez dozvole, po principu 'kako kome padne na pamet'.

- Ogluše li se ugostitelji na upozorenje pa i nakon 15. srpnja budu držali panoe na ulicama, naplatit ćemo im kaznu od nekoliko tisuća kuna – kazao je šibenski dogradonačelnik.