Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 8 pregleda
Šibensko-kninska županija

Ugovore potpisalo 19 novih stipendista

Goran Pauk sa studentima potpisao ugovore
Foto: Šibensko-kninska županija
Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 600 kuna mjesečno te se isplaćuju u deset jednakih mjesečnih rata

Župan Goran Pauk s učenicima i studentima, dobitnicima stipendija Šibensko-kninske županije, potpisao je ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Po provedenom Javnom natječaju za dodjelu novih stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije ove je godine dodijeljeno 19 stipendija: 6 za učenike i 13 za studente koji se najvećim dijelom školuju za deficitarna zanimanja.

"Financijska potpora našim učenicima i studentima poboljšava njihov materijalni status i motivira ih za odabir zanimanja  koja su tražena na tržištu rada te im se tako otvara mogućnost da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji", kazao je župan Goran Pauk i čestitao svima koji su ostvarili pravo na stipendiranje te im poželio sretne božićne blagdane i puno uspjeha u nastavku školovanja.

Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 600 kuna mjesečno te se isplaćuju u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

"Nakon potpisivanja ovih novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 62 korisnika, i to 52 studenta i 10 učenika. Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu Šibensko-kninske županije za 2018. godinu planira se osigurati 400.000 kuna, iz izvornih prihoda Županije", kazala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović, priopćili su iz Šibensko-kninske županije.