Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
odmor nikad Bliže

Umjesto na moru, odmor provedite u zelenoj oazi u srcu Hrvatske

1/5
Foto: Zagrebačka županija
Ruralne kuće za odmor pravi su izbor za bijeg od gradske vreve

Umjesto da građani svoj ljetni odmor provedu na moru ili u inozemstvu, zašto ga ne bi proveli na samo pola sata vožnje od doma, u netaknutoj prirodi Zagrebačkog prstena? To pitanje postavlja Turistička zajednica Zagrebačke županije, koja je pokrenula kampanju “Odmor nikad bliže”. Njome poziva na odmor prepun doživljaja u zelenoj oazi u srcu Hrvatske – Zagrebačkoj županiji.

Prijave Do 15. srpnja Općinama 1,8 milijuna kuna od Županije za razvoj vrtića

Kampanja traje do 1. kolovoza ove godine, a fokusirana je na domaće goste. Putem istoimene internetske platforme dostupne na www.odmornikadblize.hr, promoviraju se prirodne atrakcije, pitoreskna sela, kurije i dvorci, vinske ceste, ruralne kuće za odmor, izletišta, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poučne staze, i to sve u krugu od nekoliko desetaka kilometara od srca Zagreba.

U tijeku nadogradnja osnovne škole u Pisarovini Škola će dobiti četiri nove učionice i veću knjižnicu

– Važan su dio kampanje smještajni kapaciteti, ruralna utočišta i vrhunska eno-gastroponuda, a upravo kroz ove sadržaje vidimo priliku u pozicioniranju naše županije kao idealne vikend-destinacije ponajprije za stanovnike glavnoga grada, ali i za sve one koji istinski uživaju u miru i ljepoti bez masovnog turizma. Zeleni zagrebački prsten nudi mnogo kvalitetnih sadržaja, i to na pola sata vožnje od Zagreba, pa je sjajna prilika za bijeg od stresa i gradskih gužve – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović.