Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Prevencija

Uskoro prvi Centar za samoobranu

Trener Ante Goleš na tečaju samoobrane za žene
Foto: Facebook
Cilj je i podizanje svijesti o nasilju u društvu i važnosti samozaštite, ali i prevencija nasilja nad ženama i djecom, kaže trener A. Goleš

U Međimurju će 1. rujna s radom početi Centar za samoobranu. Selfdefense Međimurje prvi je takav centar u Međimurrskoj županiji u kojem će se žene i muškarce obučavati osnovnim elementima samoobrane i mješovitih borilačkih sportova. Cilj je, prema riječima voditelja radionica Ante Goleša, i edukacija o svijesti o prisutnosti nasilja u društvu i važnosti samozaštite, ali i prevencija nasilja nad ženama i djecom, te suzbijanju obiteljskog nasilja. Uz naprednu grupu samoobrane za žene s 25 polaznica otvorit će se i dvije početničke grupe za žene i muškarce.

Trash & Burn festival Međimurje Vikend u Međimurju Pin-up djevojke uljepšale Trash&Burn miting

– Treninzi su bazirani na obučavanju i usavršavanju obrana od najčešćih napada kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, te podizanju motoričkih sposobnosti, kondicije, eksplozivne snage, agilnosti i izdržljivosti – ističe Goleš.

Upisi za nove grupe bit će mogući tijekom rujna, a treninzi s novim početničkim grupama počinju 3. rujna. A. Goleš je iskustvo stekao kao policijski službenik interventne jedinice PU međimurske, a svladavanje tehnika fizičkog sprječavanja nasilja potaknulo ga je da znanje prenese na što veći broj građana. Vodi udrugu Samoobrana Međimurje, a uz ostalo, organizirao je radionice za osobe starije životne dobi koje su naučile kako se obraniti od napadača. Obuku su prošle i neke djelatnice Centra za socijalnu skrb koje se na radnim mjestu susreću s prijetnjama nasiljem. 

Centar za autizam u Međimurju Ogorčenje u udruzi Pogled Propala gradnja Centra za autizam u Međimurju