Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Sjednica Županijske skupštine

Uspješno provodimo razvojne projekte

Foto: Osječko-baranjska županija
Nastavlja se i projekt besplatnog školskog obroka za osnovnoškolce uz snažno povezivanje s OPG-ovima

Na dnevnom redu četvrte sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije bili su izvješće o stanju i problematici građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta, o poslovanju Slobodne zone Osijek d.o.o. i Regionalne veletržnice Osijek d.d., zatim izvješće o stanju u školstvu i poslovanju školskih ustanova čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, informacija o projektu "Rekonstrukcija 
(preuređenje) prostora Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir"...

Župan Ivan Anušić govorio je i o najvećim projektima Županije koji su pokrenuti ili su već pred dovršetkom.

– Izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće odlično napreduje i više od pola objekta je već završeno. Raspisan je natječaj za najpovoljnijeg izvođača na izgradnji I. gimnazije u Osijeku, a do kraja godine taj ćemo ugovor i potpisati. Završavamo i izgradnju nove zgrade Srednje škole u Donjem Miholjcu, a već su vidljivi obrisi novog Gospodarskog centra na S-cesti u Osijeku koji će okupljati poduzetnike s područja naše županije, cijele Hrvatske, ali i Europe i svijeta. Sajamski prostor koji će ondje niknuti bit će jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe. Što se tiče nacionalnih projekata želim istaknuti skori dovršetak izgradnje 5C koridora, već sljedeće godine. Važna je i briga o sustavima za navodnjavanje, o čemu smo razgovarali s tvrtkama iz Izraela tijekom našeg posjeta toj zemlji, a oni će uskoro posjetiti Osječko-baranjsku županiju kako bi nam svojim iskustvom pomogli u razradi strategije za osiguravanje vode nasadima i u sljedećih 50-60 godina – kazao je župan.

Nastavlja se i projekt besplatnog školskog obroka za osnovnoškolce uz snažno povezivanje s OPG-ovima putem Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće.