Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Proračun Općine Klis za 2020. godinu usvojen jednoglasno

Uz 39 milijuna kuna vlastitih prihoda očekuju 17 milijuna kuna iz fondova EU

Klis
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U svega nekoliko godina podigli smo svoje prihode s 13 na 39 milijuna kuna, rekao je načelnik općine Jakov Vetma

Kliško Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo proračun Općine Klis za 2020. godinu u iznosu od 39 milijuna kuna.

Planirani rashodi iznose 34 milijuna kuna, a odnose se većim dijelom na izgradnju komunalne infrastrukture. Velik udio rashodovne strane proračuna usmjeren je i na brojne demografske mjere kojima Općina Klis želi nastaviti s pozitivnim prirodnim prirastom koji je uspjela ostvariti unatoč negativnim demografskim trendovima u cijeloj državi.

Projekti za bolji život

Osim 39 milijuna kuna vlastitih prihoda, u 2020. godini očekuje se 17 milijuna kuna sredstava iz europskih fondova, odobrenih za niz kvalitetno pripremljenih projekata, na što su u Općini iznimno ponosni. Što se tiče europskih sredstava, 5,5 milijuna kuna je za obnovu dijela tvrđave Klis, koja je okosnica turističkog razvoja Općine. Nedavno je bljesnula osvijetljena novom rasvjetom, postavljenom zahvaljujući također europskim fondovima. U sljedećoj godini, 5,7 milijuna kuna europskih sredstava namijenjeno je za nogometno igralište u Prugovu te 6 milijuna iz Europskog socijalnog fonda za povećanje standarda života stanovnika Općine Klis.

– Kada se tome doda 35 milijuna kuna investicija u sekundarnu kanalizaciju te izgradnju i rekonstrukciju vodovoda, Općinu Klis u sljedećoj godini očekuje niz projekata koji će dugoročno osigurati kvalitetan standard života njenih stanovnika – poručuju čelnici Klisa, koji su vrlo ponosni na napredak ostvaren posljednjih godina.

Načelnik Općine Jakov Vetma i predsjednik Općinskog vijeća Josip Didović osobito su zadovoljni što je predloženi proračun usvojen jednoglasno, što, drže oni, svjedoči o kvalitetnom radu vodstva Općine kao i svih općinskih vijećnika, čiji je isključivi cilj rad za kvalitetniji život svih stanovnika Klisa.

Nastavak kvalitetnog rada

– U svega nekoliko godina podigli smo vlastite prihode s 13 na 39 milijuna kuna. Hvala svim vijećnicima na podršci, u 2020. godini čeka nas mnogo posla kako bismo nastavili osiguravati sve bolju kvalitetu života svih naših stanovnika – rekao je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.