Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ S VATROGASCIMA

“Vatreni dečki” imaju odgovor na sve potencijalne ugroze i izazove

Foto: bpz.hr
Brodsko-posavska županija  nastoji učiniti sve što je u njezinoj moći da vatrogastvo bude operativno, da radi i da ima sve potrebne materijalne uvjete

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković susreo se na radnom sastanku sa županom 
Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijelom Marušićem. Sastanku su nazočili i zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Stjepan Županić kao i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slavonskog Broda Ivan Vuleta.

Odmah na početku sastanka župan Marušić zahvalio je svim vatrogascima na čelu sa zapovjednikom Tucakovićem na svemu što rade na zaštiti ljudi i imovine u Brodsko-posavskoj županiji i čitavoj Hrvatskoj. Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u opremu i spremnost brodsko-posavskih vatrogasaca, posebno u kontekstu Nacionalne strategije razvoja vatrogastva te o mogućnostima povlačenja europskih sredstava u novom programskom razdoblju 2021-2027. godine putem mjera koje su osigurane za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Istaknuto je da Brodsko-posavska županija  nastoji učiniti sve što je u njezinoj moći da vatrogastvo bude operativno, da radi i da ima sve potrebne materijalne uvjete. U županiji poklanjanju veliku pozornost i trude se pomoći svim žurnim službama na svome području, pa tako i vatrogasnim postrojbama, u materijalu i opremi, a tako će nastaviti i ubuduće kako bi one bile spremne odgovoriti na sve potencijalne ugroze i izazove.