Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Središnja gradska vatrogasna postrojba

Vatrogasci iz Vrbovca proslavili 140. godišnjicu od osnutka DVD-a

Foto: Dražen Kopač
Vrbovečki su vatrogasci, uz svoju primarnu djelatnost, bili i organizatori raznih društvenih događanja. Na njihov poticaj osnovano je 1912. pjevačko društvo “Petar Zrinski”, koje i danas aktivno djeluje, a u sklopu društva osnovana je 1920. i limena glazba

- Spremni smo na sve intervencije koje se pred nas stave - naglasio je Marijan Krznar, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbovec. Društvo je osnovano 1882. godine, a sad je proslavilo 140. godišnjicu postojanja.

Govoreći o povijesti društva, Krznar je rekao da su vrbovečki vatrogasci, uz svoju primarnu djelatnost, bili i organizatori raznih društvenih događanja, kao i sudionici vjerskih proslava. Na njihov poticaj osnovano je 1912. pjevačko društvo “Petar Zrinski”, koje i danas aktivno djeluje, a u sklopu društva osnovana je 1920. i limena glazba. Znatan napredak društva, rekao je njegov predsjednik, počinje 1998. kada ono dobiva status središnje vatrogasne postrojbe grada Vrbovca.

– Počela je tada nabava novih vozila i vatrogasne opreme, a završena je i gradnja vatrogasnog doma – rekao je Krznar.

Posebnu zahvalu za sve što je učinio za vrbovečko vatrogastvo Krznar je uputio Slavku Povrlišeku, danas predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice čestitku vrbovečkim vatrogascima uputio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Poručio je da je vatrogastvo jedan od stupova domovinske sigurnosti.

– Uz hrvatsku vojsku, branitelje i policiju, vatrogasci su ponos naše države. U požaru, poplavama, potresu, kada je tuča ili grmljavina, uvijek smo uz svoje susjede – rekao je Tucaković.