Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Slavonskom Brodu otvorena deseta ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Hrvatskoj

Velika potpora i vjetar u leđa županijskim poduzetnicima

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Otvaranjem ove ispostave pokrili smo cijelu Slavoniju. Slikovito, otvorili smo svoja vrata svim slavonskim poduzetnicima kako bi tako pomogli njihov rast i razvoj koji će u konačnici generirati rast cjelokupnog gospodarstva, što predstavlja jedan od ciljeva ovoga projekta - rekao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a

U Slavonskom Brodu proteklog je tjedna svečano otvorena ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u  Brodsko-posavskoj županiji. U sklopu projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a – BOND 2” u planu je otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji RH kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama i poduzetnicima osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

Investiran 351 milijun kuna

Kako ističu u agenciji, cilj projekta BOND jest pridonijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te tako osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Ispostava u Slavonskom Brodu deseta je u Hrvatskoj.

Prema riječima Vjerana Vrbanca, predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, dosad su u Brodsko-posavskoj županiji potaknuli više od 351 milijun kuna investicija u sklopu 410 poduzetničkih projekata, čime su stvorili preduvjet za otvaranje 565 novih radnih mjesta.

– Ovim otvaranjem ispostave u vašoj županiji i vašem  gradu pokrili smo cijelu Slavoniju. Slikovito govoreći, otvorili smo svoja vrata svim slavonskim poduzetnicima kako bi tako pomogli njihov rast i razvoj koji će u konačnici generirati rast cjelokupnog gospodarstva, što predstavlja jedan od ciljeva ovoga projekta. Pozivam sve vaše poduzetnike da na najbolji mogući način iskoriste sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju u novoj perspektivi – poručio je Vrbanec.

On je najavio da će, uz mikrozajmove i male zajmove, agencija raditi i na dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu objavljenih 
natječaja za poduzetnike.

Župan Danijel Marušić rekao je da je otvaranje HAMAG-ove ispostave u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji veliki 
iskorak.

– To je doista velik vjetar u leđa razvoju našeg mikropoduzetništva, malog i srednjeg poduzetništva. Razmjena informacija, usluga i pomoći koje HAMAG-BICRO već pruža našim poduzetnicima ovako će biti još brža i bolja. Smatram da će otvorenje ove ispostave biti velika potpora i pomoć našim poduzetnicima – naglasio je Marušić.

Standardizacija novih usluga

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND  u sklopu projekta BOND. U prvoj fazi projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a u drugoj fazi projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. mreža djeluje kao udruga.