Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska 42 pregleda
Dubrovačko-neretvanska županija

Veliki odaziv: za javne radove javilo se više od 700 nezaposlenih osoba

Dubrovnik poplava
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Najviše nezaposlenih za javne radove javilo se s područja Grada Metkovića i Grada Ploča

Program javnih radova na sanaciji posljedica od požara i poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava u razdoblju jesen/ zima 2017./2018. godine koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje polučio je dobre rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na program se javilo ukupno 745 nezaposlenih osoba, njih 250 s područja Grada Metkovića, a iz Grada Ploča 85 nezaposlenih osoba.

U Gradu Dubrovniku javilo se 28 nezaposlenih, u Pojezerju 41, Zažablju 46, Slivnom 27, Konavlima 16, Dubrovačkom primorju osam, jednako toliko u Stonu i Blatu, u Janjini deset, Kuli Norinskoj 45, Opuzenu 31, Smokvici devet, Gradu Korčuli 39, Lumbardi deset, na Lastovu 18, Vela Luci 15, Trpnju devet, u Orebiću 27, kroz DVD Mljet četiri nezaposlene osobe dok se u Župi dubrovačkoj jedna osoba javila za rad kroz program.

Župan Dobroslavić pozdravio je provedbu ovog programa kojeg u 100 postotnom iznosu financira država.

Trajanje programa je do šest mjeseci u punom radnom vremenu ili do šest mjeseci u nepunom radnom vremenu uz mogućnost obrazovanja. Važno je naglasiti kako obrazovanje može biti iz područja vezanih uz program, no i ne mora, a maksimalni iznos za takvo osposobljavanje po nezaposlenoj osobi je sedam tisuća kuna.

Radovi će biti plaćeni u iznosu prosječne minimalne plaće 3839,47 kuna, a bit će pokriveni i troškovi prijevoza, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.