Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 741 pregleda
Đurđevački Peski

Video: Nakon godinu dana razdvojenosti deva Đurđica susrela se sa svojim Romeom

Deve Romeo i Đurđica
1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U Đurđevcu se nadaju da će se između Đurđice i Romea, kako su za početak nazvali novopridošlicu, razviti romansa, pa da mala životinjska zajednica u nastambi pokraj Starog grada za godinu, dvije postane bogatija za mladunče

Izravno iz Njemačke, u Đurđevac je doputovao Romeo, mužjak dvogrbe deve koji se pridružio trima devama koje su iz u Podravinu stigle još prije godinu dana. U Đurđevcu kažu da se mužjaku, okićenom u oglavinu (ular) u boji hrvatske trobojnice, posebno razveselila deva Đurđica, koja Romea otprije poznaje jer su u Njemačkoj živjeli na istoj farmi. Podsjetimo, sredinom studenog prošle godine u Đurđevačke peske iz Njemačke su dovezeni jednogrbi mužjak Tomo i dvije ženke, Đurđica i Dina, koji su odmah postali turistička atrakcija u "Hrvatskoj Sahari". Kupio ih je Grad Đurđevac kako bi ostaci jedine hrvatske pustinje dobili stanare.

[video: 81 / ]

Deve su sudjelovale i u snimanju filma o generalu Anti Gotovini, a u petak će nastupiti u uprizorenju dolaska tri kralja koji će se pokloniti malom Isusu u jaslicama. Scenski prikaz u organizaciji Turističke zajednice počinje u 18 sati, a održat će se i Adventski sajam. U Đurđevcu se nadaju da će se između Đurđice i Romea, kako su za početak nazvali novopridošlicu, razviti romansa, pa da mala životinjska zajednica u nastambi pokraj Starog grada za godinu, dvije postane bogatija za mladunče.

- To je Đurđičina izgubljena ljubav iz Njemačke. Sad je valjda dovoljno zaradio, pa joj se vratio. Prozvan je Romeo po ljubavnoj priči o Romeu i Juliju, no ime će mu najvjerojatnije izabrati posjetitelji, kao što je to bio slučaj s prve tri deve - kažu u Đurđevcu.