Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitički, 26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede održat će se od 17. do 19. veljače

Viroexpo vraća se u svoj stari termin i 2023. bit će u veljači

Foto: Kristijan Toplak

Poznat je novi termin održavanja 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023.

– Osluškujući i poštujući želje naših izlagača, idući, 26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023., održat će se u Virovitici od 17. do 19. veljače, iako se prvotno nagađalo da bi trebao biti u ožujku – naglasio je direktor Viroexpoa Bojan Mijok.

Iznimno zadovoljni

Bit će to 26. izdanje najvažnijeg gospodarskog sajma na ovom području koji se vraća u svoj ustaljeni zimsko-proljetni termin.

– Prošlo izdanje našeg sajma organizirali smo u rujnu jer smo, nakon dvoipolgodišnje pauze, željeli nastaviti kontinuitet sajmovanja, pritom potaknuti gospodarstvo nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, ali i zato što smo prema onim izlagačima koji su uplatili svoj dolazak još 2020. godine, kada je sajam zbog pandemije prvi put bio odgođen, bili to dužni napraviti. No poštujući želje naših izlagača, vraćamo se na naš prvotni termin, a pripreme za sajam već su počele – istaknuo je Bojan Mijok.

Inače, prema rezultatima ankete koju je provela Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, 91,9 posto izlagača s ovogodišnjeg Viroexpoa svoj je nastup na sajmu ocijenilo iznimno zadovoljnim, odnosno ocjenama vrlo dobar i odličan. Njih 89,2 posto na sajmu je ostvarilo poslovne kontakte s novim i postojećim poslovnim partnerima. Osim toga, 86,5 posto anketiranih iskazalo je interes za nastup na 26. Viroexpou. Izlagači su sugerirali organizatorima da se sajam vrati u svoje prvotno vrijeme, odnosno u zimu/proljeće.

Stotine izlagača

– Na 26. Viroexpou očekujemo nekoliko stotina izlagača iz Hrvatske i stranih zemalja. Viroexpo je u svojoj povijesti oduvijek bio 
pokretač pozitivnih gospodarskih pomaka. On je spajao poduzetnike i obrtnike, gospodarstvenicima otvarao nova tržišta, 
poljoprivrednicima nudio najbolju mehanizaciju. I za sljedeće pripremamo mnogo sadržaja, stručna predavanja... – podcrtao 
je Mijok.

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su već Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a tehnički je organizator Viroexpo d.o.o.