Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradsko vijeće prihvatilo novu Odluku

Vrijednost boda za računanje komunalne naknade 5 posto manja

Slatina
Foto: Mihaela Feldi
Prema novoj Odluci o zonama 15-ak je ulica koje su ušle u viši rang, dok je namjena za stambene, poslovne i druge prostore na koje se plaća komunalna naknada utvrđena u 12 kategorija

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je donesena Odluka o komunalnoj naknadi na području Grada Slatine. Vrijednost boda za izračunavanje komunalne naknade smanjena je za 5 posto i utvrđena je u godišnjem iznosu od 3,96 kuna. Prema novoj odluci, dakle, obveznici komunalne naknade kod kojih je utvrđena jednaka površina i čije su ulice ostale u istoj zoni, plaćat će ubuduće manju komunalnu naknadu. Oni čije su nekretnine u ulicama koje su zbog poboljšanja komunalne infrastrukture ušle u viši rang zone ili im je utvrđena veća površina nekretnina, plaćat će veću komunalnu naknadu. Građani će početkom 2019. dobiti nova rješenja prema kojima će plaćati tu obvezu.

Poduzetnički inkubator u Slatini Potpisan ugovor za Poduzetnički inkubator u Slatini Za nove i mlade slatinske poduzetnike 11 novih ureda

Nova Odluka o komunalnoj naknadi na području Grada Slatine donesena je temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu koji je stupio na snagu u kolovozu. Iznos komunalne naknade po metru četvornom nekretnine utvrđuje se množenjem vrijednosti obračunske jedinice, odnosno boda s koeficijentom zone i koeficijentom namjene. Nakon premjera nekretnina postojećih obveznika komunalne naknade na području prigradskih naselja i grada Slatine utvrđeno je određeno povećanje površina.

Prema novoj Odluci o zonama 15-ak je ulica koje su ušle u viši rang, dok je namjena za stambene, poslovne i druge prostore na koje se plaća komunalna naknada utvrđena u 12 kategorija. 

Slatina Prosinac u Slatini Sajam, klizalište, filmovi, koncert Nine Kraljić...