Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Velikoj Gorici predstavili što rade

Za 40 učeničkih zadruga Zagrebačka županija je u 2022. godini osigurala 133.000 kuna

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Na 34. smotri učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske sudjelovat će tri zadruge iz Zagrebačke županije

Na području Zagrebačke županije čak je 40 učeničkih zadruga, a već dva desetljeća županija podupire njihov rad pa su samo u ovoj godini za zadrugarstvo osigurane 133 tisuće kuna. Podaci su to koje je iznio zamjenik župana Ervin Kolarec prilikom otvaranja 9. Dana učeničkih zadruga Zagrebačke županije koji su se održali 13. rujna ispred Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. A na štandovima koje su izložili osnovnoškolci i srednjoškolci našlo se pregršt ukrasnih i uporabnih predmeta – sokova, pekmeza, sirupa, nakita, mirisnih jastučića, keramičkih ukrasa, prirodne kozmetike...

Sve su te štandove uz zamjenika župana Ervina Kolarca obišli i v.d. pročelnika Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice Neven Topolnjak te tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije Darinka Balen kao i posjetitelji.

Foto: Zagrebačka županija

Mladim je zadrugarima, koji će se krajem ovog mjeseca u Vinkovcima predstaviti na Državnoj smotri učeničkih zadruga, zamjenik župana Kolarec poželio puno uspjeha. Ta 34. smotra učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske održava se od 27. do 30. rujna, a na njoj sudjeluju tri zadruge iz Zagrebačke županije.

– Budući da naši zadrugari u proteklih nekoliko godina na državnoj smotri postižu sjajne rezultate i uvijek su među prvih pet u Republici Hrvatskoj, siguran sam da će i ove godine imati puno uspjeha – istaknuo je Kolarec.