Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Za bolju i sigurniju opskrbu strujom 20 milijuna kuna

Trafostanica Čakovec
Foto: Međimurska županija
Radove koji su trajali 18 mjeseci u cijelosti su obavile domaće tvrtke

Završena je rekonstrukcija trafostanice Trokut u Čakovcu, najveća investicija u elektrodistribucijsku mrežu u Međimurskoj županiji, vrijedna 20 milijuna kuna. Ta trafostanica, izgrađena prije pedesetak godina, pokriva oko dvije trećine potreba za električnom energijom u županiji.

- Ovo je najveća investicija dosad u elektroenergetski sustav Međimurske županije, najveće ulaganje u ovu ključnu elektroenergetsku točku Međimurja, koje jamči stabilnost sustava i dizanje kvalitete opskrbe - rekao je međimurski župan Matija Posavec. Radove koji su trajali 18 mjeseci u cijelosti su obavile domaće tvrtke.

- HEP ODS kontinuirano ulaže i ulagat će značajna sredstva u izgradnju, rekonstrukciju, revitalizaciju, sanaciju i obnovu brojnih elektroenergetskih postrojenja. Samo u 2016. godini HEP ODS je na području cijele Hrvatske uložio gotovo milijardu kuna, a jednako visoku razinu  ulaganja  planira zadržati i u 2017. Te su investicije nužne radi ispunjenja temeljne misije povećanja pouzdanosti i kvalitete  isporuke električne energije te poboljšanja naponskih prilika kod kupaca - rekao je Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP ODS-a.