Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
POJAČANJE U TURISTIČKOJ SEZONI

Za dodatne medicinske timove 748 tisuća kuna

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Uz dodatne medicinske timove financirat će se i pripravnost liječnika u Dubrovniku, na Mljetu i Korčuli

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine, u razdoblju od 1. 7. do 31. 8., osigurala financiranje dodatnih medicinskih timova potpisivanjem ugovorâ sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu, nadležnim domovima zdravlja te gradovima i općinama. Vrijednost ugovorâ je 748 tisuća kuna, u kojemu udio Županije iznosi 511.669 kuna, Ministarstva turizma 88.331, kn, a gradovi i općine sudjeluju s ukupnim iznosom od 148.000 kuna.

Zajednička investicija Dube Pelješke, Županije i Općine Trpanj Potpisan Sporazum o financiranju rekonstrukcije luke Duba Pelješka

Za područje Grada Dubrovnika potpisan je ugovor kojim će biti financirana dva dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, a čine ga liječnik i medicinska sestra. Također, za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otokâ Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati jednu pripravnost liječnika. Za područje grada Dubrovnika koje se odnosi na povijesnu jezgru potpisan je ugovor kojim se financira jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u Gradu.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri DZ-u Dubrovnik – Ambulanta Mljet. Po istom modelu jedan tim, odnosno liječnika i medicinsku sestru financirat će u ambulanti Ston. U Gradu Korčuli i Općini Lumbarda bit će dva dodatna medicinska tima pri DZ-u Korčula, a jedan dodatni medicinski tim bit će pri Zavodu za hitnu medicinu – Ambulanta Orebić, kao i u DZ-u Korčula – Ambulanta Trpanj te pri DZ-u „Dr. Ante Franulović“ u Veloj Luci. Grad Ploče će imati dva dodatna medicinska tima, smještena pri DZ-u Ploče.