Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 9 pregleda
Poduzetnički pothvat

Za komercijalizaciju inovacija više od pola milijuna kuna

tvornica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Na objavljeni javni poziv mogu se javiti inovatori koji su pripravni za poduzetnički pothvat ili žele ustupiti svoja prava drugom gospodarskom subjektu te mikro i mali poduzetnici

Zaklada za financiranje izradbe prototipova (FIPRO) i Primorsko-goranska županija dodijelit će ukupno 520.000 kuna za komercijalizaciju inovacija, a novac je namijenjen osobama koje namjeravaju osnovati poduzeće te mikro i malim poduzećima.

Od ukupne sume, svaki kandidat može dobiti do 20 posto bespovratna novca, a 80 posto je zajam bez kamata, jamaca, učešća ili hipoteke. Rok otplate je 3 godine, uz mogućnost ugovaranja počeka do jedne godine.

Novac se dodjeljuje u okviru projekta Komercijalizacija inovacija, a na objavljeni javni poziv mogu se javiti inovatori koji su pripravni za poduzetnički pothvat ili žele ustupiti svoja prava drugom gospodarskom subjektu te mikro i mali poduzetnici.

Poduzetnicima koji ostvare pravo na financiranje može biti dodijeljeno najmanje  50.000, a najviše 200.000 kuna.

Novac se dodjeljuje za izradu ili nabavu opreme, alata i materijala, izradu, ispitivanje i usavršavanje prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge, za pripremu za izlazak na tržište, certificiranje ili atestiranje proizvoda i drugo.