Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ceste Zagrebačke županije spremne za zimske uvjete

Za obnovu mehanizacije i gospodarskih vozila 7,5 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Županijske ceste Zagrebačke županije na području tri županije održavaju gotovo tri tisuće kilometara prometnica

Županijske ceste Zagrebačke županije obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila s više od 7,5 milijuna kuna. U prvoj fazi nabavljena su tri nova radna stroja, takozvane kombinirke, u vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna. Ti će se strojevi koristiti u redovnom i izvanrednom održavanju cestovne infrastrukture na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Ključeve novonabavljene mehanizacije vozačima je u sjedištu ŽC-a u Goričici (Sveti Ivan Zelina) uručio zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Drago mi je da Županijske ceste Zagrebačke županije rade na pomlađivanju voznog parka i da se ulažu znatna sredstva u 
mehanizaciju i vozila za održavanje cesta. Ova kao i buduća ulaganja znak su da tvrtka dobro posluje – rekao je Tomljenović.

– Do sredine studenoga očekujemo još isporuku tegljača s poluprikolicom i dva specijalna vozila Unimog s opremom za zimsko i ljetno održavanje, dva ophodarska vozila i jedno cestarsko vozilo – rekao je direktor ŽC-a Tomislav Bačanek dodavši kako je u planu izgradnja dviju solarnih elektrana – jedne u sjedištu ŽC-a u Goričici i druge na prostoru asfaltne baze u Gradečkom Pavlovcu.

– Županijske ceste Zagrebačke županije na području tri županije održavaju gotovo tri tisuće kilometara prometnica, a zahvaljujući ovakvim investicijama nastojat ćemo održati konkurentnost i operativnost – kazao je Bačanek.