Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Opća bolnica dr. Josipa Benčevića

Za opremanje, modernizaciju i obnovu 40 milijuna kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Planiramo izradu projektne dokumentacije u vrijednosti od milijun i pol kuna za izgradnju novog Centra za hitni prijam i interventnu medicinu, a očekujemo i građevinsku dozvolu za novu zgradu hematološko-onkološke bolnice i mikrobiologije, kazao je zamjenik župana Damir Mirković

U brodskoj Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića završena je provedba 40 milijuna kuna vrijednog projekta "Kraći put do zdravlja", jednog od najvećih u Brodsko-posavskoj županije, financiranog bespovratnim EU sredstvima. Kroz ovaj projekt bolnica je ishodila vrhunsku medicinsku opremu, obnovljene odjele i kvalitetniju razinu zdravstvene skrbi kroz 17 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija. Uz to, bolnica će dobiti i integriranu operacijsku salu, pedijatriju, klinički laboratorij i solarnu elektranu.

Tematski park Pavletić Skulpture od vinove loze osvijetljene tisućama šarenih blagdanskih lampica

- Nova oprema za kojom smo itekako čeznuli omogućit će nam pružanje zdravstvene zaštite po europskim standardima. Iako je teško u dahu nabrojati što smo sve dobili, mogu spomenuti dva nova rendgenska uređaja, novu aparaturu za vaskularnu kirurgiju i novu operacijsku salu  – rekao je ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić.

Realizacijom projekta Kraći put do zdravlja ostvarit će se velik pomak u povećanju dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite za sve stanovnike Brodsko-posavske županije.

Završnoj konferenciji prisustvovao je i zamjenik župana Damir Mrković, koji je najavio i nove projekte:

- Planiramo izradu projektne dokumentacije u vrijednosti od milijun i pol kuna za izgradnju novog Centra za hitni prijam i interventnu medicinu, a očekujemo i građevinsku dozvolu za novu zgradu hematološko-onkološke bolnice i mikrobiologije – kazao je Mirković.