Izbornik
Naslovnica Županije
Održana smotra vatrogasaca, vozila i opreme

Za požare spremna i opremljena 104 vatrogasca

SVAKO OPERATIVNO područje VZ-a Zagrebačke županije, njih ukupno osam, na raspolaganje je stavilo po 13 vatrogasaca
Foto: Dražen Kopač

Vatrogasci Zagrebačke županije spremni su za redovite i izvanredne dislokacije na priobalju, ali i u drugim dijelovima Hrvatske, u ovogodišnjoj požarnoj sezoni koja počinje 29. lipnja.

Smotra vatrogasaca, vozila i opreme održana je u Zaprešiću.

– Educirana su, opremljena i spremna 104 vatrogasca s dvadesetak vozila. Ne samo za požare, nego i za nevremena, poplave, potrese... U slučaju potrebe te će snage, po zapovijedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika, biti angažirane bilo gdje na području Hrvatske – rekao je Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Smotra je organizirana, dodao je, kako bi se provjerila oprema i do početka sezone ispravili eventualni nedostaci.

Svako operativno područje Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, njih ukupno osam, za protupožarnu sezonu na raspolaganje je stavilo po 13 vatrogasaca.

– Uvjerili smo se da imamo adekvatnu opremu i vozila, ali prije svega imamo sjajne vatrogasce, koji imaju znanja i uvijek su spremni priskočiti u pomoć ljudima koji se nađu u nevolji. Siguran sam da će naši vatrogasci, bude li potrebe, kao i bezbroj puta dosad, pokazati svoju humanost, hrabrost i požrtvovnost – rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Tijekom požarne sezone vatrogasci Zagrebačke županije bit će na dislokacijama u Zatonu, Zadru i na Hvaru, u Sućuraju. 

STAROST nalazišta procjenjuje se na razdoblje od 1800. do 1700. pr. Kr., što čini ovo otkriće izuzetno važnim za hrvatsku arheologiju ranog brončanog doba Otvorena izložba "Arheološki lokalitet Rađinac u Čazmi – 40 godina od istraživanja" Na jednom od nalazišta ranog brončanog doba pronađeno 900 predmeta NAJVEĆA i najvažnija prednost kontejnera upravo je mobilnost, jer lako se preveze na mjesto na kojem je akcija Napravljene i karte rizika od poplava, karte opasnosti, plan prevencija... Vatrogascima predan kontejner s opremom za zaštitu od poplava U RDC-u je trenutačno 3078 tona skladišnog prostora, a cijena je 0,10 eura po kilogramu. Kad se popune kapaciteti, počet će druga i treća faza izgradnje na preostalih pet hektara prostora 3078 tona skladišnog prostora RDC poziva voćare i povrćare da koriste pogodnosti koje im nude