Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
UDRUGA SLIJEPIH KUTINA

Za projekt “Vaše oko – naš pratitelj!” 500.000 kuna

Foto: Grad Kutina
Udrugu slijepih posjetio je gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima

Jedna od tema sastanka gradonačelnika Zlatka Babića i predstavnika Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ bio je i projekt “Vaše oko-naš pratitelj!” za koji je Udruga dobila od Europskog socijalnog fonda 497.995 kuna. U sklopu projekta zaposlen je videći pratitelj koji brine o 16 korisnika ove usluge, odnosno članova Udruge koji su javili kako su im potrebne usluge pratitelja.

Konstituirano Gradsko vijeće Kutine Vijećem će predsjedati Davor Kljakić, zamjenici Dražen Kinderman i Ivica Glibo

– Projekt se provodi do travnja 2022. godine, a glavni mu je cilj povećanje socijalne uključenosti i unapređenje kvalitete života slijepih osoba (članova Udruge) na području Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije. Projekt je prilika da korisnici usluge postanu punopravni članovi zajednice i da na dostojanstven način ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze – rekao je predsjednik Udruge Mario Merhaut.

– Videći pratitelj pruža uslugu pratnje slijepoj osobi, vozi je od točke A do točke B, pročita joj određene informacije i dokumente, daje joj nužne informacije do kojih ne može sama doći, no ono što je svakako najvažnije korisnicima te usluge je pažnja, razgovor i društvo koje im pružamo – dodala je Helena Ložar, voditeljica projekta.

OBAVIJEST Počela deratizacija na području Koprivnice

– Na području Kutine djeluje oko 120 udruga iz raznih područja koje se financiraju iz proračuna. Udruga slijepih dugi niz godina aktivna je u društvenom životu te nizom projekata nastoje ukazati na probleme svojih članova i unaprijediti njihov položaj u društvu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.