Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija će i ove godine financijski podupirati programe i projekte udruga

Za promicanje vrijednosti Domovinskog rata 365 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najniži iznos koji se može odobriti za pojedini program/projekt je tisuću, a najviši 20 tisuća kuna. Ako se, pak, radi o programu većeg broja udruga, onda se mogu dodijeliti sredstva do 50  tisuća kuna

Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koje su od interesa za opće dobro iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi za hrvatske branitelje za 2022. godinu. Ukupan planirani iznos natječaja je 933.273 kune, a podijeljen je na četiri prioritetna područja.

Za promicanje vrijednosti Domovinskog rata te unapređenje kvalitete života branitelja i njihovih obitelji, civilne žrtve Domovinskog rata, obilježavanje važnih obljetnica i očuvanje uspomena na Domovinski rat te sportsko i kulturno druženje članova udruga i ove je godine predviđen najveći iznos od 365 tisuća kuna.

Za zdravstvenu, socijalnu i humanitarnu djelatnost, projekte usmjerene na zaštitu zdravlja, promicanje prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju predviđene su 182 tisuće kuna, za pomoć i podršku u području zaštite od nasilja u obitelji 186.273 kune, a za pomoć i podršku u području brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi 200 tisuća kuna.

Najniži iznos financijskih  sredstava koji se može odobriti za financiranje pojedinog programa/projekta je tisuću, a najviši 20 tisuća kuna, osim ako je riječ o programu koji prijavljuje i provodi veći broj udruga zajedno. Tada se mogu dodijeliti sredstva do 50  tisuća kuna.

Projekt se iz proračuna Brodsko-posavske županije može financirati u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova, ali kada to nije slučaj, udruge su dužne osigurati ostatak financiranja do punog iznosa. Rok za podnošenje prijedloga programa i projekata je 28. siječnja 2022. godine.