Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
POTPORE

Za razminiranje u Šibensko-kninskoj županiji sedam milijuna kuna

mine
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Tim će se novcem razminirati poljoprivredne površine na području gradova Vodica, Skradina i Drniša te općine Promina, ukupne površine od 669.797 četvornih metara.

Za razminiranje poljoprivrednog zemljišta u Šibensko-kninskoj županiji, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je gotovo sedam milijuna kuna. 

Potpora u iznosu od 6.934.029 kuna dodijeljena je kroz program Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, u dijelu - Razminiranje poljoprivrednog zemljišta.

"Radi sigurnosti i obnove poljoprivredne proizvodnje na minski sumnjivim poljoprivrednim površinama, tim će se novcem razminirati poljoprivredne površine na području gradova Vodica, Skradina i Drniša te općine Promina, ukupne površine od 669.797 četvornih metara", izvijestili su u srijedu iz Šibensko-kninske županije.

Riječ je o bespovratnoj potpori iz sredstava Europske unije koja pokriva 85 posto iznosa, dok će ostatak biti osiguran iz državnog proračuna.