Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPAN POTPISAO UGOVORE O POTPORAMA S 42 KORISNIKA

Za razvoj ruralnog turizma 880.000 kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
– Osječko-baranjska županija dijeli niz potpora u turizmu jer je kontinentalni turizam gospodarska grana koja još uvijek nije dovoljno razvijena - kaže župan Ivan Anušić

Župan Ivan Anušić potpisao je s 42 korisnika s područja Osječko-baranjske županije ugovore o potporama za ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma. Za tu namjenu ove je godine iz županijskog proračuna izdvojeno 880.000 kuna, s tim da potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000 kuna.

– Osječko-baranjska županija dijeli niz potpora u turizmu jer je kontinentalni turizam gospodarska grana koja još uvijek nije dovoljno razvijena, a nudi ogroman razvojni potencijal s obzirom na našu enološku, gastrološku i kulturnu ponudu. U posljednje četiri godine i to mijenjamo te intenzivno ulažemo u obogaćivanje turističke ponude. Za najbolje rezultate nužno je imati kvalitetne pojedince koji mogu pružiti izvrsnu uslugu gostima, a da oni to prepoznaju, govore i brojke o povećanom broju dolazaka gotovo svakog mjeseca posljednjih nekoliko godina. Iako je pandemija stvorila određene poteškoće, s druge je strane otvorila mnoga vrata i otkrila razvojni potencijal kontinenta – rekao je župan Ivan Anušić te najavio novi program sufinanciranja kamate na kredite za ulaganja u turističku djelatnost i ponudu kako bi se maksimalno iskoristio turistički potencijal županije.

Pročelnica Tatjana Roth ističe da su u županiji očiti pomaci u razvoju turizma, a posebno veseli činjenica da su ukupni rezultati ove godine blizu ostvarenima 2019. koja je bila vrhunska i svima je dala nadu:

– Potpore se dodjeljuju svake godine i sve je više zainteresiranih i prijavljenih poduzetnika, a povećava se broj smještajnih i ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge u ugostiteljstvu i turizmu. To je još jedna potvrda da smo prepoznali kako najbolje pomoći poduzetnicima i da je ključna sinergija javnog i privatnog – rekla je Roth.