Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Za škole i sportske dvorane čak 100 milijuna kuna

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Provodimo i europski projekt vrijedan 800.000 kuna za nadarene učenike, zatim projekt kojim smo osigurali besplatne školske obroke vrijedan milijun kuna..., rekao je između ostalog župan Matija Posavec

U obrazovanje u Međimurskoj županije ulaže se oko 100 milijuna kuna, rekao je međimurski župan Matija Posavec tijekom obilaska nekih od 30 škola kojima je županija osnivač. Uoči nove školske godine posjetio je škole u Strahonincu, Orehovici, Prelogu, Domašincu i Goričanu, u koje se ulaže oko 20 milijuna kuna.

U OŠ Domašinec održao je i konferenciju za novinare. Načelnik Mario Tomašek rekao je da takve investicije motiviraju mlade obitelji da ostanu u svom kraju. Za izgradnje dvorana u Goričanu, Orehovici, Strahonincu i Pribislavcu izdvojit će se oko 60 milijuna kuna, a župan je najavio i potpisivanje ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja o financiranju projekata energetske učinkovitosti, vrijednih 27 milijuna. U Osnovnoj školi Prelog u tijeku je druga faza rekonstrukcije atrija u kojem će se urediti dvije nove učionice.

- Nastavljamo s našim projektima koje mnogi kopiraju i preuzimaju, od osiguranih udžbenika koji će sve osnovnoškolce dočekati na stolovima, do besplatnog prijevoza za sve školarce bez obzira na udaljenost od škole u Međimurju. Provodimo i europski projekt vrijedan 800.000 kuna za nadarene učenike, zatim projekt kojim smo osigurali besplatne školske obroke vrijedan milijun kuna... - nabrajao je župan Posavec.

Međimurska županija uključena je i u projekt osobnih asistenata u nastavi, za što je u četverogodišnjem razdoblju osigurano 10,6 milijuna kuna, s time da je 10 milijuna dobila bespovratno.