Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekti

Za starije građane 1,3 milijuna kn

Međimurci na potpisivanju ugovora u Muzeju Mimara u Zagrebu
Foto: Međimurska županija
Na tri lokacije, u Murskom Središću, Nedelišću i Donjoj Dubravi, organizirat će se radionice folklora, sviranja i pjevanja, poticati čitanje...

U Zagrebu su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Impuls za 54+", za koji je natječaj pokrenulo Ministarstvo kulture. Cilj je projekta uključivanje osoba starije životne dobi u kulturne sadržaje koji će doprinijeti kvaliteti njihova života. Međimurska županija prijavila se s partnerima KUD-om Mura iz Murskog Središća, Maticom umirovljenika MŽ i Knjižnicom Nikola Zrinski Čakovec, a odobreno joj je stopostotno financiranje u iznosu od 936.000 kuna.

Natjecanje u Žiškovcu Jedinstveno natjecanje u Žiškovcu Igre vatrogasne mladeži 20. put

– Dobitak je za našu županiju ogroman jer nismo samo dobili još jedan projekt koji u potpunosti financira EU, nego se ulaže u društvenu skupinu koja itekako zaslužuje pažnju. Pokušat ćemo uključiti našu stariju populaciju u kulturno-umjetničke programe i nadopuniti im slobodno vrijeme sadržajima koji su dio našeg identiteta i baštine – rekao je župan Matija Posavec.

U projekt će se moći uključiti osobe iz udaljenijih mjesta županije jer će lokacije biti u Murskom Središću, Nedelišću i Donjoj Dubravi. Organizirat će se radionice folklora, sviranja i pjevanja, poticati čitanje... Gradu Prelogu je za projekt "Zlatne godine" odobreno 373.218 kuna.

Bolnica Čakovec Zdravstvo Do kraja godine u bolnicu stiže MR uređaj