Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo financiranje

Za turistički projekt u Voćinu stiže 6 milijuna kuna

Foto: Tena Vranek
– Virovitičko-podravska županija sve je poželjnija destinacija ovog dijela Hrvatske. Jedna od naših perjanica je područje pod UNESCO-ovom zaštitom uz rijeku Dravu te Park prirode Papuk. Veselimo se i novim sadržajima na području Voćina – rekao je župan Igor Andrović

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je financiranje projekta “Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac” u općini Voćin, prijavljenog na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema. Vrijedan je 13,148.108 kuna, od čega je odobreno sufinanciranje od 43,63 posto, odnosno 6,000.000 kuna.

– U prvoj fazi projekta uredit ćemo restoran, potom smještajne kapacitete, a nakon toga uređuje se i jezero. Ovim ćemo obogatiti turističku ponudu ovog dijela VPŽ-a i općine Voćin – naglasio je voćinski načelnik Predrag Filić.

Ovime se Voćin sve više pozicionira kao turistička destinacija. Uz Svetište Gospi Voćinskoj, kamo dolaze brojni hodočasnici, tu je i Geo Info Centar.

– Virovitičko-podravska županija sve je poželjnija destinacija ovog dijela Hrvatske. Sagradili smo brojne sadržaje, a jedna od naših perjanica je područje pod UNESCO-ovom zaštitom uz rijeku Dravu te Park prirode Papuk. Veselimo se i novim sadržajima na području Voćina koji svakim danom bilježi sve veći broj dolazaka turista – rekao je župan Igor Andrović.

– Ulaganjem u ovaj projekt izravno se utječe na povećanje broja zaposlenih te u gospodarsku revitalizaciju toga kraja u cilju zadržavanja lokalnog stanovništva te sprečavanja iseljavanja mladih – rekli su iz Razvojne agencije VIDRA koja je izradila projekt.