Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 20 pregleda
Objavljen natječaj

Zagrebačka županija sufinancira promociju svojih poduzetnika

Zagrebački župan Stjepan Kožić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Prijaviti se mogu općine i gradovi, komore, udruženja obrtnika i turističke zajednice koje ove godine organiziraju manifestacije na području Zagrebačke županije ili zajednički nastup poduzetnika iz Županije na sajmovima u Hrvatskoj ili inozemstvu

Zagrebačka županija financijski će poduprijeti organiziranje manifestacija i zajedničkih nastupa na sajmovima, izložbama i natjecanjima čiji je cilj predstavljanje njenih poduzetnika i promocija ili ocjenjivanje njihovih proizvoda i usluga, natječaj za dodjelu potpora objavljen je na službenim stranicama Županije.

Prijaviti se mogu općine i gradovi, komore, udruženja obrtnika i turističke zajednice koje ove godine organiziraju manifestacije na području Zagrebačke županije ili zajednički nastup poduzetnika iz Županije na sajmovima u Hrvatskoj ili inozemstvu.

 Jedan korisnik u kalendarskoj godini može dobiti najviše dvije potpore, maksimalno sto tisuća kuna, što uključuje i potpore za organizaciju manifestacija i potpore za organizaciju zajedničkog nastupa poduzetnika.

Prednost pri dodjeli potpore imat će organizatori manifestacija na kojima izlaže više malih gospodarstvenika, manifestacije s višegodišnjom tradicijom, te organizatori koji izlagačima iz Zagrebačke županije omoguće besplatan ili nastup pod povoljnijim uvjetima od ostalih izlagača. Posebno će se vrednovati i nastup na inozemnim sajmovima i natjecanjima, te zajednički nastupi većeg broja poduzetnika iz Županije.

 Natječaj za potpore bit će otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 1. prosinca ove godine. Prijave za dodjelu potpore dostavljaju se Upravnom odjelu za gospodarstvo na obrascu prijave uz potrebnu dokumentaciju.

  Upute za prijavitelje i obrasci dostupni su na službenim internetskim stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

 Prijave će se rješavati u skupinama prema redoslijedu prispijeća i do utroška proračunskih sredstava. Odluku o odabiru projekata donosi Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.