Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Silvestarska noć bila je ujedno i svadbena noć

Zaljubljeni se iz Slovenije došli vjenčati u Osijek i to za Novu godinu

vjenčanje
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zvonimir i Dina zaručili su se uoči prošlog Božića a kako su za ljeto svi termini već bili bukirani, vidjeli su da jedna subota pada baš na Novu godinu

Profesionalnom rukometašu Zvonimiru i Dini Kapular silvestarska noć bila je ujedno i svadbena noć. Rođeni Đakovčanin i Valpovčanka sada žive u Sloveniji jer Zvonimir igra za ekipu Maribora. No, odlučili su se vjenčati u svom kraju i pozvati najdražu rodbinu i prijatelje.

- Profesionalno sam igrao svagdje, u Sloveniji, Norveškoj, Kataru, Rumunjskoj pa nešto i za reprezentaciju. Zaručili smo se baš uoči prošlog Božića i, budući da su za ljeto svi termini već bili bukirani, vidjeli smo da jedna subota pada baš na Novu godinu. Odmah smo se odlučili baš za taj datum jer nam je bilo zgodno organizirati zabavu tako da proslavimo i jedno i drugo. Na prvu sve nam se svidjelo i, makar uz neke teškoće, uspjeli smo sve organizirati. Naime, imali smo malo problema s crkvom jer ne pripadamo ovdje, pa smo lijepo molili da nam za vjenčanje daju konkatedralu i da nam olakšaju, jer bojali smo se da ne moramo puno voziti i nekamo žuriti, vani je hladno i zbog uvjeta na cesti. Stvarno su nam mnogo pomogli i zahvaljujemo svima i iz crkve i svima ostalima koji su nam pomogli - rekao je Zvonimir za Glas Slavonije.

Dina ushićeno kaže da joj je super što su došli na ideju da povežu doček Nove godine i pir.

- Super je zato što sam se udala, ali i zato što ljudi obično ne znaju kamo će za doček Nove godine. Pa smo mi napravili tako da dođu k nama. Inače, u Osijeku sam završila Ekonomski fakultet, samo se, eto, selimo i živimo tamo gdje Zvonimir igra. I ja sam trenirala prije, odbojku, ali sada trenutno ništa ne treniram. Zadovoljna sam što sam “uhvatila” svog Zvonimira - kazala je.

- Dina nije mogla poći u Katar jer tamo ne priznaju cure. Zbog toga što nije mogla doći k meni, bili smo razdvojeni deset mjeseci. No čekala me je i, evo, to nas je stvarno spojilo - kaže Zvonimir.