Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija otpočela s novim, 10 milijuna kuna vrijednim projektom, koji treba završiti za 18 mjeseci

Započela rekonstrukcija ceste Grab – Vratnice i odvodnja u Grabu

1/3
Foto: SDŽ
– Mi ćemo ovim projektom  riješiti ovu kritičnu točku na kojoj je, nažalost, bilo prometnih nesreća s poginulim osobama - kaže triljski gradonačelnik Ivan Bugarin

Radove na izgradnji odvodnje naselja Grab i rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6289 Vratnice – Grab s izgradnjom nogostupa na 
prigodnoj svečanosti otvorili su župan Blaženko Boban, ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin. Župan Boban tom je prilikom  istaknuo kako je riječ o projektu vrijednom 10 milijuna kuna koji je specifičan po nekoliko aspekata.

Šest aglomeracija u Županiji

– Ovaj projekt pokazuje sinergiju više subjekata, ali i više benefita. Projekt se radi u sklopu aglomeracije. Podsjećam kako je 
u Splitsko-dalmatinskoj županiji aktivno šest projekata aglomeracije – Kaštela, Trogir, Sinj, Trilj, Imotski i Hvar. Radovi na svim 
tim aglomeracijama zahuktali su se upravo zbog sinergije o kojoj govorim – izjavio je župan Boban i dodao kako Splitsko-dalmatimska županija sudjeluje u svim tim projektima.

– Naša županija u gotovo svim ovim aglomeracijama značajno sudjeluje. Prije svega mislim na izdavanje legata, rješavanje složenih imovinsko-pravnih pitanja, izvlaštenja. Ovaj projekt poseban je po vrlo kvalitetnoj suradnji Županije, ŽUC-a i grada Trilja, na čemu zahvaljujem ravnatelju uprave i gradonačelniku. Samo ovakvim pristupom može se mnogo toga kvalitetno odraditi – poručio je Boban i podsjetio kako je u navedenom iznosu projekta četiri milijuna kuna osigurao  ŽUC, a dva milijuna Grad Trilj.

– Prije početka radova treba odraditi dosta onih nevidljivih zadaća bez kojih radovi ne mogu krenuti. Ovo je uistinu važno za širi triljski kraj, a posebno za više od 800 stanovnika, koliko ih ima u Grabu – rekao je Boban.

Sigurnije za vozače i pješake

Ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić naglasio je kako su ovaj projekt pripremali dvije, tri godine kako bi u sklopu Aglomeracije riješili  pitanje rekonstrukcije prometnice, nogostupa te povećali sigurnost u prometu za mještane, ali i za sve one koji će prolaziti ovom prometnicom. Škorić je istaknuo i kako je dužina prometnice oko 1,85 km, u sklopu koje će se izgraditi nogostup, javna rasvjeta i riješiti odvodnja naselja Grab (Vrabač).

Triljski gradonačelnik  Ivan Bugarin naglasio je dobru suradnju Grada, Županije, Vodovoda i Hrvatskih voda.

– Mi ćemo ovim projektom  riješiti ovu kritičnu točku na kojoj je, nažalost, bilo prometnih nesreća s poginulim osobama. Grad će i dalje nastaviti s ovakvim projektima. Veseli me što je došao ovaj dan kad započinjemo s radovima – izjavio je Bugarin.

Rok za završetak radova jest 18 mjeseci.