Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 39 pregleda
Međimurska županija

Zavodu za hitnu medicinu novo vozilo i radna odjeća

Reanobil, Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Ravnatelj Zavoda dr. sc. Tomislav Novinščak rekao je da je vozilo kvalitetno i ima ugrađenu dodatnu opremu vrijednu oko 100.000 kuna, a može postići i do 170 kilometara na sat

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je novo vozilo. Ključeve reanomobila vrijednog oko 550.000 kuna uručio je župan Matija Posavec. Ravnatelj Zavoda dr. sc. Tomislav Novinščak rekao je da je vozilo kvalitetno i ima ugrađenu dodatnu opremu vrijednu oko 100.000 kuna, a može postići i do 170 kilometara na sat. Predstavljena je i nova moderna zaštitna radna odjeća djelatnika Zavoda za hitnu medicinu, za koju je izdvojeno oko 133.000 kuna. Izrađena je u čakovečkoj tekstilnoj tvrtki Čateks.

- To je vozilo nove generacije, Volkswagen T6 s potpuno novim motorom i koncepcijski potpuno drugačije od prijašnjih - rekao je Damir Tota, voditelj voznog parka Zavoda i zahvalio Županiji na razumijevanju potreba modernog zdravstva. Župan Matija Posavec istaknuo je da je donacija vozila i odjeće osigurana iz proračuna Međimurske županije preko decentraliziranih sredstava.