Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
EU projekt “Utrka za život - RACE”

Zavodu za hitnu medicinu vraćeno pola sredstava za projekt

Foto: Dražen Kopač
- Tih ‘vraćenih’ 159 tisuća kuna iskoristit ćemo za redovno poslovanje Zavoda - rekao je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je dva nova vozila i šest defibrilatora u sklopu EU projekta “Utrka za život – RACE”, a sada mu je odobreno i 50 posto sufinanciranja tzv. vlastitog učešća. Tako je Zavod koji je u projektu sudjelovao s nešto više od 317 tisuća kuna dobio polovicu sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoj i fondova Europske unije u sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

- Tih ‘vraćenih’ 159 tisuća kuna iskoristit ćemo za redovno poslovanje Zavoda - rekao je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik 
dodavši da je u sklopu ovog projekta provedeno niz praktičnih treninga za medicinsko i nemedicinsko osoblje.

- Samo ove godine smo obučili 1100 osoba s područja Zagrebačke županije za pravilno rukovanje vanjskim defibrilatorima, dok je za medicinsko osoblje domova zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova organiziran i tečaj reanimacije - izjavio je Gajnik.

Inače, projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje, a uz Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije partneri u projektu su Dom zdravlja Mostar i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je 799.376 eura, od čega je 85 posto dobiveno iz EU fonda i Instrumenta pretpristupne pomoći IPA.