Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Tjedan mobilnosti u Kutini

Završen nogostup u Kutinskoj Lipi, posebno bitan za sigurnost tamošnjih učenika

Foto: Grad Kutina
Z. Babić: Nastavit ćemo osiguravati preduvjete da svima, osobito mladima, u Kutini bude što bolje

U okviru ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Grad Kutina u suradnji s Turističkom zajednicom, Dječjim vrtićem i Knjižnicom i čitaonicom organizirao je niz aktivnosti.

Koroni unatoč ulaže se u sport i rekreaciju Radovi na trećoj fazi šetnice uz Kutinicu – 1313 metara od parka prema gradskom bazenu

Prošle godine u Tjednu mobilnosti otvorena je druga etapa šetnice uz Kutinicu, dok je ove godine završen nogostup u Kutinskoj Lipi. Projekti poboljšanja prometne infrastrukture, osobito pješačke i biciklističke, utječu i na okoliš, ali i na sigurnost u prometu te iz Grada Kutine poručuju da će i dalje nastojati u što većoj mjeri utjecati na poboljšanje prometne infrastrukture.

Za sretno djetinjstvo

– Nogostup u Kutinskoj Lipi je dio pješačke staze koja povezuje Zagrebačku ulicu do ulice Varijanis, dug je 830 metara i širok 1,5 metar. Uz nogostup, radovi su obuhvatili kompletnu postavu cestovnih i pješačkih rubnjaka, odvodnju ceste sa slivnicima, uređenje svih kolnih ulaza građana, a završna obrada površina je asfaltirana. Ukupna vrijednost radova je 1.200.000,00 kn, a izvođači radova su SLU-KOM d.o.o. i Lonja Strug d.d. – rekao je Eduard Galešić, pročelnik za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Grada Kutine.

– Drago mi je što smo na početku Europskog tjedna mobilnosti označili kraj radova te što će ova ulica dobiti nogostup i to u dijelu koji je najfrekventniji, kuda često prolaze djeca i mladi. Osiguranje svih preduvjeta za sretno djetinjstvo putem osiguranja školskog pribora, sufinanciranja prehrane, gradnje dječjih igrališta i nogostupa zadaća je Grada na kojoj se ustraje iz dana u dan tražeći nove načine kako bi ostvarili sve, i još i više od toga – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA ZBOG KORONAVIRUSA Od Grada 115.000 bespovratnih kuna

Šetnja gradskim ulicama

Otvorenje nogostupa pozdravili su i mještani Kutinske Lipe.

– Dugi niz godina čekali smo nogostup, svi su ga obećavali te je napokon napravljen ove godine. U ulici živi velik broj djece koja svakodnevno hodaju do škole te je zaista bio potreban nogostup, radi njih i radi njihove sigurnosti – rekao je mještanin Vlado Vujica.

Uz to, sam Tjedan mobilnosti u Kutini obilježen je šetnjom gradskim ulicama u kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Kutine i gradskih ustanova. Ovogodišnji slogan Europskog tjedna je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ te je cijeli tjedan bio posvećen promociji prijevoza koji ne emitira štetne plinove.