Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekt vrijedan više od 11 milijuna kuna

Završena energetska obnova zgrade kirurgije brodske bolnice

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ova će obnova, kojom je brodska kirurgija prešla iz energetskog razreda F u C, na godišnjoj razini uštedjeti oko 57 posto potrošnje energije

Završnom konferencijom obilježen je kraj radova na energetskoj obnovi zgrade kirurgije Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Više od 11 milijuna kuna vrijedna energetska obnova doprinijet će smanjenju potrošnje energije za grijanje i hlađenje za 57,5 posto na godišnjoj razini.

Projektom se ujedno doprinosi smanjenju emisije CO2, a sama opravdanost ulaganja očituje se i prelaskom zgrade kirurgije iz energetskog razreda F u C.

– Stigao je ovaj dugoočekivani dan. Zgrada je funkcionalna, sposobna i kompletno obnovljena, čime su otklonjeni ozbiljni nedostaci. Završetak ovog projekta iznimno nam je važan zato što nakon njega slijedi još niz projekata koji su čekali da se izvrši ova primopredaja – rekao je zamjenik ravnatelja brodske bolnice dr. Boris Hrečkovski.

Projekt su sa 6.537.800,44 kune sufinancirali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a s 4.530.182,59 kuna Brodsko-posavska županija.

– Vjerujemo da će djelatnici bolnice i pacijenti imati priliku boraviti u ljepšim i ugodnijim uvjetima – rekao je privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Branko Sabo.