Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Zavšena obnova i uređenje Područne škole Grabovnica

Foto: Čazma
Uređeno je i igralište u dvorištu doma u Grabovnici

Završetak igrališta u dvorištu doma u Grabovnici, za potrebe sportskih aktivnosti i tjelesnog odgoja na otvorenom, kruna je ulaganja u PŠ Grabovnica i dom koji su potpuno obnovljeni i pretvoreni u suvremene prostore s uređenim okolišem, dječjim igralištem te asfaltiranim dvorištem i parkiralištem. S obzirom na potrebu za povećanom sigurnosti djece, postavljen je i pješački semafor. Ukupna investicija premašuje iznos od 2 milijuna kuna.

Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu dvorca u Bilju Novi iskorak u obnovi dvorca vojskovođe Eugena Savojskog u Bilju

Inače, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Čazme osigurano je 638.680,55 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za provedbu projekta „Energetske obnove zgrade područne škole Grabovnica“. Ukupna vrijednost projekta je oko 1,200.000 kuna, pa je otprilike jednak udio sredstava osigurao Grad Čazma.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 50 posto te je u skladu s time obnovljena vanjska ovojnica, izrađen visokoučinkovit sustav grijanja, zamijenjena unutarnja rasvjeta štednom, sagrađena prilazna rampa za osobe s invaliditetom i prilagođen sanitarni čvor osobama s invaliditetom te izrađen energetski pregled nakon obnove. Obnovom zgrade područne škole Grabovnica predviđena je ušteda toplinske energije za 75,89 posto.