Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pučko otvoreno učilište Slatina prilagodilo rad

Zbog korone edukacije za poljoprivrednike dopisnim putem

Foto: Radio Slatina
Kako bi pomogao poljoprivrednicima koji nisu uspjeli pohađati dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, PUO je izradio web-aplikaciju

Zbog koronavirusa Pučko otvoreno učilište Slatina privremeno je obustavilo rad sa strankama, ali ne i rad ustanove. Njegovi zaposlenici ne miruju. Kako bi pomoglo poljoprivrednicima koji nisu uspjeli pohađati dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, Pučko otvoreno učilište Slatina izradilo je aplikaciju na svojoj web-stranici www.pou-slatina.hr, u koju direktno mogu unijeti svoje podatke i učitati skenirane dokumente. Dokumenti se tako u POU automatski evidentiraju i administrativno im se produljuje njihova postojeća iskaznica koja im nakon toga vrijedi dodatnih šest mjeseci bez pohađanja edukacije.

Instalacija mreže Besplatan internet na sedam mjesta

– Naravno, ova je usluga potpuno besplatna jer smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo te želimo svojim postojećim i budućim polaznicima olakšati ionako teška vremena u kojima se nalazimo – istaknula je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.

Ova ozbiljna vremena i nemogućnost okupljanja polaznika u učionicama potaknula su djelatnike Učilišta koji su krenuli u izradu i nekih vlastitih poljoprivrednih programa osposobljavanja, koji će se održavati dopisnim putem, a radi se i na nekim novim programima. Kako doznajemo, program za stjecanje stručne spreme ekonomist odrađuje se dopisnim putem, no za sada nisu određeni ispitni rokovi, a u POU se nadaju da će ih biti u lipnju i srpnju.

Po narudžbi Grada Obnovljena rasvjeta na igralištu

– Surađujemo na svim poljima s Gradskom upravom Grada Slatine te se, među ostalim, završava godišnje izvješće. S obzirom na to da nam je još uvijek u tijeku projekt energetske učinkovitosti zgrade, koordiniramo radove u našem prostoru i radimo na mrežnoj infrastrukturi kinodvorane. U planu nam je ovih dana čišćenje glavnog platna kina, za što će nam trebati svi naši raspoloživi kapaciteti jer je posao vrlo osjetljiv i složen – zaključila je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.