Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Za Đurđevačke pijeske 17 milijuna kuna

Zgrada Prekršajnog suda postaje centar za posjetitelje, gradi se i hostel

Đurđevački peski
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Nakon uređenja centra za posjetitelje i izgradnje hostela na početku park šume Borik, u rezervatu Đurđevački pijesci označit će se poučne, pješačke staze

Grad Đurđevac korak je bliže ostvarenju 17 milijuna kuna vrijednog projekta održivog upravljanja i povećanja atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, koji je nakon administrativne provjere prošao i provjeru prihvatljivosti i ocjene kvalitete.

- S 78 od 100 bodova naš projekt upućen je u treću fazu koji se odnosi samo na provjeru izdataka - kažu u Gradu. U planu je cjelovita obnova i opremanje stare zgrade Prekršajnog suda u kojoj će biti smještena glavna turistička info točka, svojevrsni centar za posjetitelje za taj dio Podravine, s uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima i interaktivnom prezentacijom Đurđevačkih pijesaka od njegovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune.

Foto: Grad Đurđevac

Drugi dio projekta je izgradnja hostela na početku park šume Borik, gdje će se održavati škola u prirodi za učenike iz cijele Hrvatske, a na kraju će se u rezervatu Đurđevački pijesci označiti poučne, pješačke staze. Prva polovica projekta trebala bi se dovršiti iduće godine, a druga polovica 2019.