Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Održana plenarna sjednica Odbora regija Europske unije

Župan Andrović u Bruxellesu izabran u dva radna povjerenstva

Foto: Marko Ercegović
Virovitičko-podravski župan će sudjelovati u radu Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu

U Bruxellesu je održana plenarna sjednica Odbora regija Europske unije. Bila je to i konstituirajuća sjednica za nove hrvatske članove među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Kao punopravni član, Andrović je izabran u dva radna povjerenstva, COTER – Povjerenstvo za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU, koje je odgovorno za pripremu rada Odbora na području gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije, strukturnih fondova, urbane politike, prometa i teritorijalne suradnje, te SEDEC – Povjerenstvo za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu, koje je odgovorno za rad  povezan za socijalnom politikom, obrazovanjem, mladima i kulturnom raznolikošću te digitalnim programom, istraživanjem i politikom zapošljavanja.

Na plenarnoj sjednici župan Andrović govorio je o prioritetima predsjedanja Češke Republike Vijećem Europske unije, koje je počelo 1. srpnja, a naglasak je stavio na energetsku sigurnost  Europske unije.

– Energetska sigurnost je najosjetljivije pitanje kada se planira budućnost građana, a upravo je regionalno tržište pokazalo važnost suradnje u tom  području. Ključ poboljšane energetske sigurnosti leži prije svega u zajedničkom pristupu i većoj suradnji na regionalnim i europskim razinama. Važno je implementirati sve te politike. Upravo će implementacija tih politika biti najveće pitanje sljedećih 6 mjeseci, ali i ostalih godina. Znamo što trebamo postići, a sada moramo vidjeti i kako to ostvariti – poručio je Andrović.