Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Obveze države

Župan Čačić: 'Novac je osiguran, no Divjak i Štromar podmeću noge'

Radimir Čačić
Foto: Varaždinska županija
Župan Čačić čeka da država isplati novac za projekte javno-privatnog partnerstva koje je dužna osigurati prema sporazumu iz 2013.

Varaždinski župan Radimir Čačić pozvao je ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara da "prestanu podmetati noge" i omoguće Varaždinskoj županiji da pripremi proračun za iduću godinu i osigura novac za desetine pokrenutih projekata.

Župan Čačić čeka da država isplati novac za projekte javno-privatnog partnerstva koje je dužna osigurati prema sporazumu iz 2013. Sufinanciranje je ukinuto 2016. godine za vrijeme Vlade Tihomira Oreškovića.

- U prijedlogu državnog proračuna za 2018. godinu planira se 22.864.184 kuna za preuzimanje obveza za projekte JPP-a u Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Isti iznos planira se i u projekcijama državnog proračuna za 2019. i 2020. godinu. To je sukladno dogovoru koji sam postigao s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Međutim, upozoravam da postoji opasnost da ta sredstva Varaždinskoj županiji neće moći biti isplaćena jer ministrica Blaženka Divjak i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar još uvijek podmeću noge - rekao je župan Čačić i upozorio da u prijedlogu rebalansa proračuna za ovu godinu stavke za JPP nema.

- Na žalost, u prijedlogu rebalansa državnog proračuna za ovu godinu ne možemo pročitati da će biti vraćeno i 30 milijuna kuna duga za JPP jer Ministarstvo znanosti i obrazovanja još nije definiralo proračunsku točku za povrat obveza. Ministar Marić je napravio sve što je mogao i osigurao je sredstva, ali ih ne može isplatiti - dodao je.