Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čestitke paraolimpijcima

Župan Marušić: “Sportaši su naši najbolji ambasadori”

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Deni Černi je osvojio broncu u bacanju kugle, a Damir Bošnjak je nastupio u tri discipline u streljaštvu

Župan Marko Marušić primio je članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, natjecatelje Denija Černija i Damira Bošnjaka, njihove trenere Borisa Kljaića i Željka Rogulju, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića i šefa medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije dr. Borisa Kirina.

– Stalno ponavljam da su sportaši naši najbolji ambasadori. Svi mi trebamo učiti od vas. Silan trud i rad potreban je da se dođe do 
cilja. Mnogi na tom putu ne uspiju, ali vi ste zadržali hladnu glavu i polučili ste vrhunske rezultate koji će ostati upisani ne samo u povijesti županije nego i u povijesti sporta naše države. I dalje ćemo vam biti potpora i omogućavati vam bolje uvjete za rad – istaknuo je župan čestitavši paraolimpijcima na zapaženim rezultatima ostvarenima u Tokiju.

Brončanu medalju u bacanju kugle s rezultatom 11.25 m ostvario je Deni Černi, paraatletičar atletskog kluba OTOS Grubišno Polje. Član Hrvatske paraolimpijske reprezentacije u Tokiju bio je i Bjelovarčanin Damir Bošnjak, koji se natjecao u tri discipline u streljaštvu, a najbolji rezultat ostvario je u disciplini pištolj 25 metara, gdje je zauzeo 17. mjesto.

– Zadovoljan sam nastupom. Očekivao sam da ću postići rezultat za ulazak u finale, no zbog problema s protezom nisam uspio. Paraolimpijske igre u Tokiju su bile moje četvrte i bilo je to posebno iskustvo – naglasio je Bošnjak, a Černi misli na budućnost.

– Jako sam zadovoljan i sretan. Očekuje nas Svjetsko prvenstvo iduće godine, a već za tri godine iduće su Paraolimpijske igre.  Nećemo ništa obećavati, i dalje ću davati sve od sebe – otkrio je Černi.