Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Projekt Arca Adriatica

Županija će obnoviti još šest tradicijskih barki

1/2
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Još dvije barke kroz projekt Arca Adriatica, u kojem je Županija vodeći partner, obnavljat će Općina Malinska, koja je također jedan od partnera u ovom projektu

Nakon što je kroz projekt Mala barka 1 i 2 obnovljeno osam tradicijskih barki s područja Kvarnera, Primorsko-goranska županija, kroz EU projekt Arca Adriatica, obnovit će još šest plovila tijekom naredne dvije godine. Najavila je to zamjenica župana Marina Medarić.

Foto: Primorsko-goranska županija

Dodala je da je u pripremi raspisivanje javnog natječaja za sufinanciranje obnove za što je u proračunu osigurano 444.000 kuna, odnosno 74.000 kuna po plovilu. Novost je da se na ovaj natječaj mogu javiti samo udruge koje imaju u vlasništvu ili raspolažu s barkom, a kriterije za odabir projekta obnove utvrdilo je stručno tijelo za valorizaciju, promociju i očuvanje pomorske baštine, Centar izvrsnosti Kvarnera. Još dvije barke kroz projekt Arca Adriatica, u kojem je Županija vodeći partner, obnavljat će Općina Malinska, koja je također jedan od partnera u ovom projektu. Nakon uspješne provedbe Aktivnosti, Županija ima pravo ostvariti povrat iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 85 posto utrošenog iznosa. 

enološki muzej Kastavštine Otvorena Kuća belice, zajednički projekt Grada Kastva i PGŽ