Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija organizirala okrugli stol na temu “Obitelj i slobodno vrijeme”

”Županija ima zadatak dati svoj doprinos u očuvanju obitelji”

Foto: OBŽ
- Kvalitetnim provođenjem vremena s članovima obitelji, bez obzira na to je li  riječ o našoj djeci ili našim roditeljima, moramo shvatiti i prihvatiti svoju ulogu – kaže županijska pročelnica doc. dr. sc. Ivana Stanić

U povodu Međunarodnog dana obitelji te u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije održan je  Okrugli stol na temu “Obitelj i slobodno vrijeme”.

– Osječko-baranjska županija, u skladu  sa Zakonom o socijalnoj skrbi, ali i osviještenosti o vremenu u kojem živimo, ima zadatak dati svoj doprinos u očuvanju obitelji. Živimo u vremenu podložnom neprestanim promjenama, u suvremenom svijetu u kojem su se uloge muškarca i žene promijenile u odnosu na razdoblje prije 20, 30 i više godina pa je osobito važno naglašavati pozitivne strane obitelji. 
Danas mnogo i često govorimo o problemima u obitelji, a i novim Zakonom o socijalnoj skrbi uvode se nove socijalne usluge, čime se ukazuje na potrebu njihova pružanja. Jer temelj cijelog razvoja i doprinosa društvu leži upravo u obitelji. Kvalitetnim provođenjem vremena s članovima obitelji, bez obzira na to je li  riječ o našoj djeci ili našim roditeljima, moramo shvatiti i prihvatiti svoju ulogu. 
Tolerancija i poštovanje čine osnovu u zajednici te drže obitelj na okupu – poručila je županijska pročelnica doc. dr. sc. Ivana 
Stanić, koja je vodila skup.