Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U sklopu Projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Županija provodi program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima

Foto: OBŽ
Edukaciju provode stručnjaci iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji će prenositi i svoja iskustva u izuzetno uspješnom radu s darovitim učenicima

U sklopu Projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske održava se i Program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima. Program se sastoji od šest modula teorijske i praktične nastave, a planirano trajanje je do 
siječnja 2023. Edukaciju provode stručnjaci iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji će prenositi i svoja iskustva u izuzetno uspješnom radu s darovitim učenicima.

Po završetku usavršavanja polaznici će steći kompetencije za obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika.

Uz domaćina, Osnovnu školu “Josip Kozarac”, Josipovac Punitovački, u edukaciji sudjeluju timovi iz deset škola Osječko-baranjske županije. To su osnovne škole Budrovci, Gorjani, Matija Gubec Piškorevci, Franje Krežme Osijek, Ante Starčevića Viljevo, Ljudevita Gaja Osijek, Dore Pejačević Našice, Ivan Goran Kovačić Đakovo, Lug i Matija Gubec Magadenovac.

Projekt je financiran iz programa EGP, nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a upravitelj programa je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.