Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 141 pregleda
projekt se provodi već 20 godina

Županija s 120.000 kuna osigurala besplatno ljetovanje za 70 djece

Besplatno ljetovanje za djecu
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Djeca će na Tkonu na otoku Pašmanu provesti sedam dana

Trideset i pet učenika četvrtih, petih i šestih razreda županijskih osnovnih škola krenulo je put Tkona na otok Pašman, gdje će provesti sedam dana. Bjelovarsko-bilogorska županija ovaj projekt u potpunosti financira sa 120.000 kuna, a sve u svrhu kako bi se djeci slabijeg imovinskog stanja osiguralo besplatno ljetovanje. 

Inače, dvije skupine učenika boravit će u odmaralištu Osnovne škole Dežanovac u Tkonu, na otoku Pašmanu od 12. do 26. srpnja, a za njih je organizirana i škola plivanja, te različite športsko-zabavne aktivnosti, kao što je natjecanje u stolnom tenisu, plivanju, pikadu, visećoj kuglani, škola plesa, likovne radionice, te kviz znanja, priopćili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

"Bjelovarsko-bilogorska županija provodi ovaj projekt 20 godina. Ove godine, kao i svake, imamo dvije grupe po 35 učenika. To je projekt u kojemu mi vrlo rado sudjelujemo jer to su djeca koja su slabijeg imovinskog stanja, koja nisu bila na moru i mi se nadamo da će se zabaviti i naučiti plivati. Za njih su priređeni razni sadržaji, ali i mali pokloni kako bi im ovo putovanje bilo što ugodnije. Mi smo sretni da ih možemo ovako ispratiti i da su oni radosni što idu na more", rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan te poželjela svima sretan put i dobru zabavu.