Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
POTPISAN UGOVOR

Županija sufinancira komunalnu luku Porto-Uš

Projektom koji će sufinancirati Županija predviđeno ugraditi tri pontonska gata s ukupno 88 vezova za lokalno stanovništvo
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Projektom koji će sufinancirati Županija predviđeno ugraditi tri pontonska gata s ukupno 88 vezova za lokalno stanovništvo.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Korčuli s ravnateljem Županijske lučke uprave Korčula Antom Tvrdeićem ugovor o sufinanciranju projekta „Pontonska komunalna luka u uvali Luka – „Porto UŠ“ vrijedan 200 tisuća kuna.

Šibenik STANARIMA GRADSKE JEZGRE Grad sufinancira obnovu fasade i krovišta

Riječ je o projektu vrijednom četiri milijuna kuna kojim je predviđena ugradnja triju pontonskih gatova s ukupno 88 vezova za lokalno stanovništvo, a kojeg zajednički realiziraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i ŽLU Korčula.

Župan Dobroslavić obišao je i radove rekonstrukcije lukobrana „Puntin“ vrijedne 10,5 milijuna kuna, a potom je u pratnji direktora ACI marine Korčula Marka Skokandića obišao i radove rekonstrukcije glavnog lukobrana u ACI marini vrijedne 25 milijuna kuna.

Dobroslavić je sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić te u pratnji gradonačelnika Andrije Fabrisa i ravnatelja OŠ Petra Kanavelića Velebita Veršića u Korčuli obišao završene radove sanacije zgrade te škole ukupne vrijednosti 850 tisuća kuna.

Kutina ZA PSE I MAČKE Sufinanciranje sterilizacije i kastracije

Projekt je u iznosu od 580 tisuća kuna, odnosno oko 70 posto ukupne investicije, sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa razvoja otoka u 2020. godini. Preostali iznos od 270 tisuća kuna, oko 30 posto investicije, osigurala je Županija. Projektom je izvedena sanacija krova i potpuna izmjena sustava klimatizacije škole.